فهرست مطالب

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 100، بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالرحیم نوه ابراهیم، یزدان منصوریان، سکینه رحیمی صفحات 1-12
    زمینه
    پایان نامه های دانشگاهی از دو بعد، قابل توجه و بررسی هستند: محتوا و ساختار. پژوهش ها باید به روش علمی انجام شده، و نتایج حاصله، با رعایت اصول نگارش علمی گزارش شود.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفی پایان نامه های کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تربیت معلم در سال های 89-80 صورت گرفت.
    روش
    پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت. تعداد 57 پایان نامه به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که حاوی 96 سوال در هفده شاخص و هفت بخش شامل مدخل، کلیات، ادبیات، روش، یافته ها، نتیجه گیری و منابع گردآوری شد. ابزار گردآوری داده ها، مشاهده و به صورت اسنادی انجام گرفت و بر اساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت درجه بندی شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی از قبیل فراوانی، درصد، درصد تراکمی، میانگین و انحراف استاندارد، صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین کل بخش های هفت گانه در پایان نامه های مورد بررسی، بر اساس پیوستار پنج درجه ای مطلوبیت در وضعیت نسبتا مطلوب قرار گرفت. بخش های مدخل ، یافته ها و منابع در وضعیت مطلوب و بخش های کلیات، ادبیات، روش، و نتیجه گیری در وضعیت نسبتا مطلوب قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد پایان نامه ها در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارند. برگزاری کارگاه های روش تحقیق، ارائه دروسی مبنی بر اصول نگارش علمی و پایان نامه نویسی، ارزیابی مرتب پایان نامه ها و تدوین دستورالعملی که بخش های مختلف پایان نامه را تشریح نماید، می تواند در ارتقاء کیفیت پایان نامه ها تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، پایان نامه، تحلیل محتوا، اصول نگارش علمی
  • رقیه اسدی گندمانی، لطیفه تیمورزاده صفحات 13-21
    طی دودهه گذشته تحقیقات گسترده ای برروی تصویر بدن نوجوانان صورت گرفته است. انگیزه توجه به این موضوع تاثیراتی است که تصویر بدن بر کنش ها ورفتارهای انان می گذارد. در همین راستا هدف این پژوهش بررسی رابطه بین افسردگی و عزت نفس با رضایت از تن انگاره دانش آموزان دخترمقطع متوسطه شهرستان بجنورد در سال تحصیلی 94-93 بوده است. پژوهش از نوع روش همبستگی بود نمونه موردنظربا استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. تعداداعضای نمونه، 300 نفربود. آزمودنی ها بااستفاده ازسه پرسشنامه مقیاس رضایت از تن انگاره، عزت نفس روزنبرگ و افسردگی بک فرم کوتاه آن مورد سنجش قرار گرفتند. یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزار و با روش آماری رگرسیون چند متغیره و روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که بین عزت نفس و افسردگی با رضایت از تن انگاره رابطه وجود دارد. در مجموع یافته ها نشان دهنده آن است که در جنس دختر نگرش مثبت درباره ی تصویر بدن به ایجاد احساس ارزشمندی می انجامد.
    کلیدواژگان: رضایت از تن انگاره، عزت نفس، افسردگی، دانش آموز
  • نادر قلی قورچیان، حسین احمدی رضایی صفحات 23-34
    دانشگاه تراز جهانی از موضاعاتی است که تعاریف و ویژگی های متعددی برای آن ارائه شده است. اگرچه تعدادی از کشورها در پی ایجاد و یا تاسیس این نوع دانشگاه ها هستند، ولیکن بسیاری از صاحب نظران برداشت های مختلفی از این نوع دانشگاه دارند. آلباخ (2003) معتقد است که دانشگاه تراز جهانی به آن دسته از دانشگاه ها اطلاق می شود که در رتبه بندی جهانی از استانداردهای ممتازی برخوردار باشد و پیوستن به این دانشگاه از طریق خود اظهاری انجام نمی پذیرد، بلکه شرایط ممتازی در دنیای بیرون و بر اساس شناخت بین المللی حاصل می شود و عده ای هم معتقدند آنچه باعث شده برخی از دانشگاه ها تراز جهانی شوند، اعتبار و شهرت آن ها است و چندان بین عملکرد این دانشگاه ها با نام شان وجود ندارد. برخی دیگر هم معتقدند داشتن حداقل یک دانشگاه تراز جهانی برای رشد و توسعه کشورها بسیار مفید است؛ این در حالی است که عده ای دیگر نیز معیارهای پیوستن به دانشگاه های تراز جهانی را زیر سوال می برند. در این مقاله که به صورت توصیفی – کتابخانه ای و با استفاده از مقالات، گزارش های دولتی و گزارش های بانک جهانی و وب سایت های دانشگاه های تراز جهانی مطالعه شده است به ویژگی های این دانشگاه ها؛ تمرکز بر روی استعدادها، منابع فراوان و حکمرانی خوب پرداخته میشود. همچنین ضمن بررسی ویژگی های دانشگاه های تراز جهانی، پژوهشگر راه های پیوستن به این دانشگاه ها را از طریق ارتقاء دانشگاه های فعلی، ادغام چند دانشگاه با یکدیگر و تاسیس دانشگاه تراز جهانی جدید و همچنین با ایجاد دانشگاه های پژوهشی بررسی می نماید. در خاتمه نویسنده به کاربست ها و فواید آن در نظام آموزش عالی ایران می پردازد.
    کلیدواژگان: دانشگاه، تراز جهانی، نظام آموزش عالی و حکمرانی
  • محمدعلی خطیب سمنانی، منیژه هادی نژاد، رکسانا خشوعی صفحات 35-49
    این مطالعه تلاشی است در جهت به کارگیری ترکیب مدل شبکه ی عصبی پویا و تجزیه ی موجک جهت میسر نمودن امکان انتخاب یک الگوی بهینه جهت پیش بینی متغیر مذکور می باشد. جهت تحقق این مهم، از داده های سری زمانی ماهانه ی نرخ ارز طی بازه ی زمانی فروردین 1377 الی آذر 1391، که مشتمل بر 177 مشاهده بوده که از این بین، تعداد 150 مشاهده جهت مدل سازی ها استفاده شده و تعداد 27 مشاهده نیز جهت شبیه سازی و یا به بیان دیگر به منظور ارائه ی پیش بینی های خارج از نمونه به کار گرفته شده است.یافته های این مطالعه حاکی از آن بوده است که اولا، مدل های شبکه ی عصبی پویا در مقایسه با مدل های شبکه ی عصبی چند لایه ی پیشخور، از عملکرد بهتری در پیش بینی خارج از نمونه ی نرخ ارز،بر مبنای هر دو معیار محاسبه ی خطای پیش بینی MSEو RMSE داشته است و ثانیا، به کارگیری تکنیک تجزیه ی موجک سبب بهبود نتایج پیش بینی های مدل های مذکور بر مبنای هر دو معیار مذکور گشته است. ثالثا، در میان مدل های مذکور، بهترین نتیجه متعلق به پیش بینی های حاصل از مدل های شبکه ی عصبی پویای مبتنی بر داده های تجزیه شده با تکنیک موجک بوده است. لذا، استفاده از این ترکیب مدل ها را به عنوان یک ترکیب بهینه می توان به محققان، تحلیل گران و تصمیم گیران پولی کشور، پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: نرخ ارز، شبکه عصبی، MFNN، NNARX، تجزیه موجک
  • حمیدرضا آراسته، یاسین سعیدی صفحات 51-64
    انتخاب استاد راهنما به عنوان مهم ترین تصمیم تحصیلی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر انتخاب استادان راهنما و پیامدهای حاصل از این انتخاب برای دانشجویان کارشناسی ارشد انجام شد. روش پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری را کلیه دانشجویان دکتری ورودی سال تحصیلی 92-91 و 93-92 دختر و پسر رشته های علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی دانشگاه های دولتی شهر تهران که در دو سال اخیر از پایان نامه کارشناسی ارشد خود دفاع نموده بودند تشکیل داد (3092N= ) با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 342 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق متخصصین به دست آمد و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ سنجیده شد که ضریب. 2/87/. نشان از سطح قابل قبول ابزار تحقیق بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، دانشجویان به معیارهای آکادمیک و ویژگی های رفتاری استادان در انتخاب آن ها به عنوان راهنما بیش از معیارهای غیر آکادمیک توجه داشتند. در رابطه با پیامدهای حاصل از انتخاب استادان راهنما نیز، دانشجویان از کمک استادان راهنما برای یافتن شغل مناسب رضایت نداشتند و متغیر به وجود آمدن انگیزه پژوهشی را به عنوان مهم ترین پیامد بعد از انتخاب استاد راهنمای مناسب برگزیدند. در خصوص عوامل موثر بر انتخاب استادان راهنما، توجه به تمامی عوامل موثر در این انتخاب به دانشجویان، و در خصوص پیامدهای حاصل از انتخاب، کمک به دانشجویان دریافتن شغل مناسب و به وجود آوردن انگیزه پژوهشی به استادان راهنما پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: انتخاب استادان راهنما، پیامدهای حاصل از انتخاب استادان راهنما، تحصیلات تکمیلی
  • اسمعیل کمالی راد، ناصر میرسپاسی، رضا نجف بیگی، افشار کاظمی صفحات 65-89
    از آنجایی که رشد و پیشرفت منابع انسانی در هر سازمانی حایز اهمیت است در این مقاله تلاش شده است عوامل موثر بر پیشرفت منابع انسانی در راستای سیاست های کلی نظام اداری با نگاه آینده پژوهی مورد شناسایی قرار گیرد. جامعه آماری این پژوهش سازمانهای دولتی است؛ با توجه به تعداد زیاد اعضای هر یک از جامعه های آماری پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برای تعیین حجم نمونه استفاده شده است و تعداد نمونه مورد نیاز 174 نفر برآورد گردید. در این پژوهش برای بررسی و آزمون مدل مفهومی پژوهش از روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار ایموس استفاده شده است. پس از تحلیل داده های پژوهش این نتیجه به دست آمد که متغیر زیرساخت ها، ارزش های اسلامی و محیط بر پیشرفت ایرانی اسلامی منابع انسانی تاثیر مستقیم دارد؛ همچنین مشخص شد پیشرفت ایرانی اسلامی بر همسویی و همسویی بر برونداد منابع انسانی در بخش دولتی تاثیر مستقیم دارد. وبدین صورت مدل مفهومی استخراج گردید وسپس با استخراج مدل فرضیه هایی تدوین گردید ومورد آزمون قرار گرفت،سپس باکدگذاری باز از اطلاعات بدست آمده از مصاحبه کیفی با نمونه گیری هدفمند مدل اصلی پژوهش با نگاهی سیستمی(نظام مند)به توسعه(پرورش)منابع انسانی در بخش دولتی با محوریت سیاستهای 11گانه نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است.
    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، الگوی ایرانی اسلامی توسعه، توانمند سازی، سیاست های کلی نظام اداری، نظریه داده بنیاد و پژوهش ترکیبی
  • محسن اصغرپور حاجی آبادی، هادی رزقی شیرسوار، شهرام هاشم نیا صفحات 91-113
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین معنویت و فرسودگی شغلی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بوده است.در این پژوهش فرسودگی شغلی در سه بعد خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عدم موفقیت فردی تعریف می شود، معنویت در محیط کار بصورت کار با معنا در سطح فردی، احساس همبستگی در سطح گروهی و همسویی با ارزشهای سازمانی در سطح سازمانی مفهوم سازی شده است.جامعه آماری این مطالعه همبستگی را کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران تشکیل داده است که بالغ بر 780 نفر بودند. از بین این تعداد با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی تعداد 242 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری اظلاعات از دو پرسشنامه ی فرسودگی شغلی ماسلش (1981)، شامل 22 گویه و پرسشنامه معنویت میلیمن و همکاران (2003)، شامل 21 گویه استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظرات خبرگان و اجرای آزمایشی تایید و ضریب پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ که برای معنویت در محیط کار 93% و برای فرسودگی شغلی 87% تعیین شد که ضریب قابل قبولی می باشد.
    یافته های تحقیق نشان داد بین معنویت در محیط کار با فرسودگی شغلی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد و با بالا رفتن معنویت در محیط کار، فرسودگی شغلی کاهش می یابد. همچنین میان برخی از متغیرهای جمعیت شناختی مانند سن و سابقه کار با فرسودگی شغلی رابطه وجود دارد و افزایش سن و همچنین سابقه کار منجر به افزایش فرسودگی شغلی می شود. اما میان معنویت در محیط کار و متغیرهای جمعیت شناختی رابطه ای دیده نشد.
    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، فرسودگی شغلی، متغیرهای جمعیت شناختی
  • محمد قنبری، فریبا باقری باغان، ولی تیمورزاده صفحات 115-124
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اخلاق سازمانی با نهادینه سازی رفتارشهروندی سازمانی دربین معلمان متوسطه آموزش وپرورش بجنورد می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان مقطع متوسطه آموزش و پرورش شهرستان بجنورد تشکیل داده اند. حجم نمونه مطابق با جدول مورگان، 147 نفر برآورد گردید و به شیوه نمونه گیری تصادفی - طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها برای متغیر اخلاق سازمانی از پرسشنامه برین و همکاران(2002) و از پرسشنامه دیکنسون و همکاران (2009)، جهت سنجش رفتار شهروندی سازمانی استفاده شده که قبلا روایی و پایایی هر دو پرسشنامه مورد تایید قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از شاخص ضریب همبستگی برای بررسی روابط بین فرضیات تحقیق و آزمون اختلاف میانگین جهت بررسی نقش مولفه های اخلاق سازمانی و همچنین برای رتبه بندی این مولفه ها از آزمون فریدمن و به کمک نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری نسخه18استفاده شده است. نتایج نشان می دهد، بین اخلاق سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی معلمان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. و از سوی دیگر بین هریک از ابعاد رفتار اخلاقی با رفتار شهروندی سازمانی نیز رابطه مثبت و معنادار وجود داشته که نقش مولفه فرهنگ اخلاق کارایی مدار به نسبت سایر مولفه ها بیشترین و نقش مولفه فرهنگ اخلاقی ابزاری دارای کمترین رتبه می باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، بجنورد، معلمان
|
  • Abdolrahim Navehebrahim, Yazdan Mansourian, Sakineh Rahimi Pages 1-12
    Context: University dissertations could be considered from two dimensions, namely content and structure. Research results should be reported in scientific method respecting essential of scientific writing.
    Purpose
    The present research is conducted with the purpose of qualitative evaluation of theses written for the fulfillment of the degree of Masters in educational administration in Tarbiat Moallem University during 1380s.
    Method
    this survey research consisted evaluation of 57 theses. Data was collected by use of a questionnaire with 96 items covering 17 categories which were assimilated in7 sections, mainly introduction, general issues, literature, method, findings, results, and references. Collection of data was based on observation by use of documents in the library of the University. Analysis of the data was made by use of descriptive statistics.
    Findings: The findings revealed that the total mean for seven sections in theses for the study was 3.33; Mean value for Introduction, findings, and references were 3.78, 4.22, 3.74, respectively and were considered desirable. Mean for general issues, literature, method, and results were 3.07, 3.08, 3.38, 3.19, a relatively desirable.
    Results
    The results of the study showed that theses for Masters degrees were relatively desirable in general. The study recommends that workshops in methodology, writing skills, and continuous Evaluation of theses would lead to a quality assurance in this regard.
    Keywords: evaluation, thesis, content analysis, writings
  • Rghaye Assady Gandomani, Latifeh Teymourzadeh Pages 13-21
    The aim of this study was to investigate the relationship between depression and self-esteem with satisfaction of body image in female students of high schools in the Bojnord city in 93-94 academic year. The research was correlation and The samples were selected with using of Morgan table and cluster sampling method . The number of participants was 300 persons. Participants Were tested with three questionnaire contains ,satisfaction of body image scale, Rosenberg self-esteem and Beck depression short form. Research findings Were analyzed with SPSS software, Multivariate regression and stepwise method. Results showed that between self-esteem and depression are related to satisfaction of body image.
    Keywords: Satisfaction of body image, self-esteem, depression, Student
  • Nader Gholi Ghoorchian, Hossein Ahmadi Rezaie Pages 23-34
    World-class university is from the issues in which many scholars have presented various definitions and characteristics for it. Although many countries attempt to build up this kind of university; In fact, many scientists have had different interpretations from it. Altbach (2003) argues that World-Class university refers to those institutions which meets excellency standards in global ranking. Becoming a member of the exclusive group of World-Class universities is not achieved by self-declaration; rather elite status is conferred by the outside world on the basis of international recognition. Others argue that what makes a university World-Class one is related to prestige and there would be no consistency between the performance of this kind of university and its name. Some others suggest that having at least one World-Class university is helpful for growth and development of countries; While some opponents question joining to the standards of World- Class universities. This article is a descriptive research which aims to study the characteristics of World-class universities; Concentrating on talents, abundant resources and good governance, Using library research, reading academic articles, white papers, reports of international organizations such as World Bank, OCED, UNESCO, and Websites of World-Class universities. Meanwhile considering World-Class university's characteristics, the researcher consider the different approaches of becoming a member of this kind of university as well as its advantages and drawbacks, by upgrading existing institutions, merging existing institutions, and creating new institutions and through creating research universities as well. In the end, he addresses the implications of World-Class universities for Iranian Higher Education System.
    Keywords: World-class university, Higher Education, System governance
  • Mohammad Ali Khatib Semnani, Manijeh Hadinejad, Roxana Khoshouie Pages 35-49
    The present study is an attempt in applying the combination of dynamic neural network and decomposition of wavelet in order to make possible the selection of an optimized pattern for predicting considered variable. For the purpose of research, monthly time series of exchange rate from April 1998 to December 2012 were used including 177 observations from which 150 observations were used for modeling purpose and 27 observations were used for simulation or in other words for presenting predictions out of samples. The findings of present study imply that firstly, dynamic neural network models compared to feed-forward multilayer neural networks have better performance in predicting exchange rate out of sample, based on both criteria for prediction error calculation: MSE & RMSE and secondly, applying wavelet decomposition technique improves prediction results of mentioned models based on both criteria. The third point is that among mentioned models, the best result belongs to predictions obtained from dynamic neural networks based on decomposed data by wavelet technique. Therefore, applying this combination of models as an optimized combination is suggested to monetary researchers, analysts and decision makers of country.
    Keywords: Exchange rate, Neural Network, MFNN, NNARX, wavelet decomposition
  • Hamid Reza Arasteh, Yasin Saeedi Pages 51-64
    Selecting supervisor is considered as the most important decision for higher education students (in particular postgraduate students). This study aimed to investigate the factors affecting the selection of supervisors and its consequences for postgraduate students. The method of research was of the descriptive-survey type. The population of research included all male and female PhD students in the academic years 91-92 and 92-93 in Humanities, Science, Technical and Engineering disciplines of state universities of Tehran who had defended their Master thesis within the last two years (N=3092). Using Cochran sampling formula, 342 individuals were selected. A researcher questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaire was established by experts and its reliability was measured by Cronbach’s alpha test and to which the coefficient of 0/87.2 was obtained which shows the acceptable level of the research tool. One sample t-test was used to analyze the data. According to the results, students paid more attention to academic criterion and behavioral traits in selecting supervisors than non-academic criterion. In relation to the consequences of the selection of supervisors also students were not satisfied with the assistance of their supervisors in finding suitable jobs and selected the research motivation variable as the major outcome after selecting the right supervisor. Regarding the factors affecting the selection of supervisors, considering all factors in this selection and regarding the consequences after the selection, assisting the students in finding suitable jobs and presenting incentives and motivations to students is recommended to supervisors.
    Keywords: selection of supervisors, consequences of the selection of supervisors, postgraduate students
  • Ismail Kamali Rad, Naser Mirsepasi, Reza Najafbagy, Afshar Kazemi Pages 65-89
    Since the development of human resource in every organization is significant, this paper aims to identify the influential and effective factors on public policies of administrative system as well as considering its future studies. The participants of the present study are the governmental organizational. Due to the large number of members in each sample participants, random selection method was employed to select the required participant's i.e 174 participants.
    Structural Equation Modeling in Amos Graphics software utilized to examine and test conceptual model of the research. The Data analysis shows that the infrastructure variables, the Islamic and environmental values have direct effect on the development of Islamic-Iranian. The analysis also reveals that the development of Islamic-Iranian has direct influence on the alignment of the attitude and output of human resource in governmental organization.
    In this way, the conceptual model was extracted and then the hypothesis were made and tested. Next, by means of open coding the obtained information of qualitative interview with purposeful sampling, the main model of research with systematic view to the development of human resource in organizational governments were presented. The present model is relevant to the eleven policy of administrative system suggested by the leader of Islamic Revolutionary of Iran.
    Keywords: Human resource development, Model of Islamic-Iranian development, public policies of administrative system, data-based theory, aggregated research
  • M. Asgharpour Hajiabadi, H. Rezghi Shirsavar, Sh. Hashemnia Pages 91-113
    The purpose of the current article is to investigate the relationship between spirituality and employee burnout of the Science and Research Branch of Islamic Azad university of Tehran.
    The article defines burnout in three dimensions: emotional exhaustion, depersonalization and lack of individual success. Spirituality in the workplace has been conceptualized as work with meaning in individual level, solidarity in group level and alignment with organizational values in the organizational level.
    The population of this study ,which is composed of over 817 people , are the total employee of the Science and Research Branch of Islamic Azad university.
    Among these, according to Morgan & Krejcie sampling table, 277 were randomly selected.
    To collect data, Maslach burnout questionnaire (1981) consisting of 20 items and Miliman & et all spirituality questionnaire (2003) consisting of 20 items were used.
    The validity of questionnaires is confirmed by using Expert opinions & pilot implementation.
    Cronbach’s alpha reliability coefficient test was determined 93% for spirituality in the work place and 87% for the burnout rate which is acceptable.
    This study analyzed data on the descriptive statistics including frequency, percentage, mean, medium, standard, deviation, variance and charting and on the inferential statistics analysis was done using Kolmogorov – Smirnov test, correlation & independent T test and regression.
    The findings of the current research reports that there is a significant, inverse relationship between spirituality in the workplace and burn out and with the rise of spirituality in the workplace, burn out reduces.
    Some of the demographic variables such as age and working experience are related to job burnout. Moreover aging as well as working experience can lead to increased burnout.
    However, we found no association between spirituality in the workplace & demographic variables.
    Keywords: spirituality in the workplace, Job Burnout, Demographic Variables
  • Mohammad Ghanbari, F. Bagheri Baqan, Vali Teymourzadeh Pages 115-124
    The aime of present study is to investingate relationship between organizational ethics and to institutionalize citizenship behavior among junior high school teachers in bojnourd. The population of the study includes all the junior high school teachers in bojnourd. Acording to Morgan table, the sample size is 147 and samples are selected by stratified random sampling method. The instatments for data collection of the organizational ethics include Brine , et. al questionnaire (2002) and institutionalize citizenship behavior Dickenson , et. al questionnaire (2009). The reliability and validity of both questionnairs are estimated. Correlation is used to investigate the relation between organizational ethics and citizen behavior, t-test is used to investigate the role of organizational ethics factors and Fridman test is used to rank order this factors. Data analysis is conducted through spss, version 18. The results show that there is a significant positive relation between organizational ethics and citizenship behavior of teachers. In addition, theres a significant positive relation between each of the ettical behavior factors and citizenship behavior. Effective ethic has the highest rank and instatmental ethic has the lowest rank.
    Keywords: organizational ethic, Citizenship Behavior, Bojnourd, Teachers